Houbová čína s květákovou rýží

Ingredience (1 porce - "normální" jídlo):

100g Šmakoun hlíva ústřičná

- 100g cukety

- 100g květáku

- 5cm pórku

- 4 žampiony nebo jiné houby

- 1/2 bílé papriky

- 1 menší lžička sušeného česneku

- zázvor

- 1 lžička sojové omáčky

- olivový olej

- koriandr, případně jiné bylinky

- sůl

- pepř (mletý)

Doba přípravy:

25 minut

Postup:

Syrový květák a dáme do mixéru (ideálně se 4 noži) nebo food procesoru a mixujeme na velikost rýže. Poté přendáme do hrnce, osolíme, přiklopíme a dusíme přibližně 10 minut na mírném ohni. V tuto chvíli nepřidáváme žádný olej, restujeme nasucho, květák pustí vodu a díky tomu se nám nepřipálí.

Než se nám dodělá květáková rýže, tak si rozehřejeme pánvičku, na které na olivovém oleji dozlatova orestujeme Šmakouna pokrájeného na kostičky. Poté přidáme pokrájenou veškerou zeleninu a nakonec i žampiony, osolíme a opepříme. Restujeme přibližně 5 min.

Následně přidáme zlehka pokrájený zázvor a sušený česnek. Dochutíme sojovou omáčkou a máme téměř hotovo. Nyní již stačí dát do formy vrstvu připravené směsi, na ní vrstvu květákové rýže a znovu vrstvu směsi. Nakonec posypeme nadrobno nasekaným koriandrem.

Houbová čína se Šmakounem