Polévka z řapíkatého celeru s mrkvovými nudlemi

Ingredience:

- 400g řapíkatého celeru

- 200g mrkve

- 1 červená cibule

- 1l vody

- 200ml silného hovězího vývaru

- 200ml kokosového mléka

- 1-2 lžíce olivového oleje

- špetka muškátového oříšku

- sůl

- zelený pepř (mletý)

Doba přípravy:

30 minut

Postup:

Řapíkatý celer omyjeme nakrájíme na 1 cm veliké proužky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 1cm kolečka. Na lžíci olivového oleje orestujeme cibulku nakrájenou nadrobno, po chvilce přidáme řapíkatý celer a mrkev. Je-li potřeba, můžeme ještě přidat lžíci olivového oleje a společně restujeme přibližně 5 minut.

Přidáme vývar a vodu, přivedeme k varu a vaříme do změknutí - přibližně 15 minut. Poté odebereme 1/3 zeleniny, kterou si dáme stranou. Zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo přelijeme do mixéru, přidáme kokosové mléko a vše důkladně rozmixujeme.

Rozmixovanou polévku vrátíme do hrnce a přidáme do ní zeleninu, kterou jsme si dali stranou. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, osolíme. Nakonec do polévky přidáme mrkvové nudle a asi 1 minutu povaříme, aby trochu změkly.

Polévka z řapíkatého celeru

TIP: Čím více polévku rozmixujete, tím bude krémovější, jemnější a také chutnější.